East meets West oftewel klassieke acupunctuur vs Balace methode/Distal needling.
Mogelijk heb ik er al eerder melding van gemaakt maar in de kliniek is (ook) een Nepalese, in China opgeleide (zegt ze) acupuncturiste werkzaam. Ze is net als ik klassiek geschoold, dat wil zeggen het werken met de gebruikelijk 14 meridianen door gebruik te maken van de verschillende technieken zoals daar zijn: naalden, (zwak)stroom op de naalden, cupping, moxa en guasha. Nadeel van deze manier van acupunctuur bedrijven is dat het arbeidsintensief is, veel naalden vergt en er niet altijd directe resultaten geboekt worden.
Nadat ik de technieken van Dr. Richard Tan en nadien Master Tung heb leren kennen heb ik de klassieke acupunctuur vaarwel gezegd en heb mij toegelegd op die technieken. Kenmerkend voor die technieken is dat er gebruik gemaakt wordt van de Balance Methode, dus het balanceren van de (aangedane) meridianen door gebruikt te maken van Distal Needling. Kort gezegd komt het erop neer dat er nimmer in het aangedane deel van het lichaam geprikt wordt omdat via Distal Needling alle plekken van het lichaam bereikt kunnen worden zonder deze daadwerkelijk te prikken. Dit is vooral prettig bij plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn dan wel ongewenst zijn, voor zowel acupuncturist als patiënt, om te prikken, bijvoorbeeld in het onderlichaam en/of de genitaliën.
Doorslaggevend voor de keuze voor de Balance Methode en Distal Needling is voor mij geweest dat er vrijwel onmiddellijk resultaat verkregen wordt en de (pijn)klachten snel afnemen en met een gering aantal behandelingen grotendeels zullen verdwijnen.
In de kliniek werd al snel bekend dat ik op een voor de patiënten en het personeel bijzondere manier acupunctuur bedreef. Op eenzelfde moment behandelde zowel ik als de collega acupuncturist een patiënt met lage (lumbale) rugklachten. Ik gebruikte in totaal 7 maalden verdeeld over linker hand en rechter voet, terwijl de collega acupuncturist 14 naalden gebruikte waarvan er op een deel (zwak)stroom werd gezet alsmede een 6-tal cups. Plastic halve bolletjes die door een vorm van vacuüm op de huid werden vastgezogen. Mijn patiënt had een pijnreductie van ongeveer 75% en de patiënt van de collega acupuncturist had zodanige pijnreductie dat deze ook door mij behandeld wilde worden!
Een probleem was dus geboren, temeer daar het voor de collega acupuncturist haar broodwinning is (zij rekent Npr 200,- per behandeling) en ik slechts een voorbijganger ben die het zonder tegenprestatie doet!
Oplossing is nu dat ik bij afwezigheid van de collega acupuncturist een ieder mag behandelen terwijl bij aanwezigheid van de collega acupuncturist alleen de ‘moeilijkere gevallen’ behandel, namelijk de ‘in-house’ patiënten die zij toch al niet behandelde.
Voordeel hiervan is dat ik een aantal interessante cases mag behandelen.
Eén patient was ter observatie opgenomen en was in afwachting van een herniaoperatie. Na een 7-tal behandelingen is hij ‘ontslagen’ en was op 10% na pijnvrij en zal geen operatie ondergaan. Overigens van belang om te vertellen is dat er in Nepal nogal snel geopereerd wordt in het geval van een hernia, hetgeen in Nederland lang niet meer het geval is, omdat de lange termijn vooruitzichten van opereren t.o.v. niet opereren ongeveer gelijk zijn!
Ook heb ik nu een 72-jarige vrouw onder behandeling die éénzijdig verlamd is wegens een herseninfarct op of omstreeks 6 maart 2017. Omdat dit infarct haar relatief recent is overkomen zijn de vooruitzichten op (gedeeltelijk) herstel hoopgevend, zeker gezien de eerste reactie op de acupunctuur.
Tenslotte behandel ik mede een vrouw in verband met pijnklachten wegens hielspoor aan beiden benen. De eerste behandeling gaf een pijnverlichting van 70% en de verwachting is dat ze pijn- en klachtenvrij binnenkort de kliniek zal verlaten.
Al met al een aantal bijzondere ervaringen!
Jan, Geweldig die resultaten van je dus mensen met hielspoor kan ik ook aan je door verwijzen, snap ik nu. Het vergt wel diplomatie met je collega acupuncturist mooi opgelost. Ik lees van de week weer verder geweldige ervaring zeg.
groetjes,
Lidia
Jan wat top dat je daar zo nodig bent, en op jou manier kunt prikken.
Daar hoor je vast ook wel eens donder maar dan in hun eigen taal.
Hooplijk hou je nog wel naalden over voor je vasten klanten.
Er zitten al weer twee weken op bijna vind je het snel gaan ?je zou denken van wel met zoveel werk , neem de goede temperatuur van daar maar mee naar hier.
Succes de komende dagen, groetjes van uit wezep.
violanda en henk.